Over ons
Kom meer te weten over Antaxius.
Philip Vermoote

 

 

Studies :
Master in de Handelswetenschappen, Accountancy-Fiscaliteit
Master in de Rechten, Strafrecht

Advocaat sinds :
2019

Bij Antaxius sinds :
2019

 

Diverse informatie :

Philip Vermoote is Bachelor en Master in de Handelswetenschappen (accountancy-fiscaliteit) (2009) en Bachelor en Master in de Rechten (strafrecht) (2016).

Hij was tussen 2009 en 2010 actief als inspecteur-analist bij de Cel voor financiële informatieverwerking belast met de strijd tegen het witwassen van geld en de financiering van het terrorisme.

Vanaf 2011 was hij Hoofdinspecteur met een Bijzondere Specialisatie bij de Centrale Dienst voor de Bestrijding van de Georganiseerde Economische en Financiële Delinquentie van de Federale Gerechtelijke Politie, alwaar hij politionele leiding gaf aan strafonderzoeken naar georganiseerde, internationale en grootschalige fiscale, economische en financiële fraude.

Tussen 2016 en 2019 was hij eerst adviseur en later adjunct-kabinetchef voor het strafrechtelijk beleid, de gerechtelijke politie, de inlichtingendiensten en de kansspelen op de beleidscel van de Vice-Eerste Minister en Minister van Justitie. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de voorbereiding en implementatie van de wetgevende en operationele maatregelen inzake terrorisme, georganiseerde criminaliteit, corruptie, fraude en kansspelen, waaronder de wetgeving rond de spijtoptanten, de burgerinfiltratie, de hervorming van de federale politie, de beperkende maatregelen tegen het terrorisme, de informatie-uitwisseling en tientallen andere initiatieven.

In 2019 werd hij actief aan de Balie van de Provincie Antwerpen en vervoegde hij het kantoor Antaxius. Hij legt zich toe op het bijzonder strafrecht, het administratief sanctierecht, de preventieve witwasregelgeving en de internationale sanctielijsten en -maatregelen.

Contact :
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.